Zoeken
  • Admin

October 8, 2017 Garden Days in Beervelde & Gaellic Farm in Destelbergen

Wij organiseren een studiedag naar de tuinen van het Kasteel van Beervelde ter gelegenheid van de Tuindagen op 08 oktober 2016. Het is de Kasteelheer zélf, Graaf Renaud de Kerkhove de Denterghem, die ons persoonlijk zal te woord staan tijdens een begeleide wandeling. Aansluitend zullen we deelnemen aan een lunchbuffet in het park.

We bezoeken ook de meer dan 300 standjes van exposanten die hier hun beste beentje voorzetten. Rond 15.00 uur vertrekken we dan naar Destelbergen waar we de Gallische hoeve bezoeken. 

De rondleiding bestaat uit 4 delen:

  1. Inleiding: hier geven we een ruim beeld van de Kelten. Wie zijn ze? Wanneer leefden ze? Waar leefden ze? Evenals enkele vaak voorkomende foute beelden over de Kelten.

  2. Cultuur & Maatschappij: hier gaan we wat dieper in op hoe de Kelten eigenlijk leefden.

  3. Textiel: in het textiel luik wordt het hele proces van schaap tot mantel uitgelegd, van vlas tot broek. Hiernaast wordt er ook aandacht gespendeerd aan leer, opsmuk en juwelen.

  4. Militaria: dit luik betreft de krijgers. Deze leggen de voor- en nadelen van de verschillende Keltische wapens uit en laten de aanwezigen bijvoorbeeld als het ware zelf eens een Keltisch zwaard in handen hebben. Voor leden is deze dag GRATIS. Familie, vrienden en sympathisanten betalen 15,00€ voor deelname aan de bezoeken en de maaltijd.10 keer bekeken

International Association of

Tour Managers Belgium

© Copyright 2019 by IATM Belgium. 

Tel: +32(0)4 76 444 469

Email

Prinses Elisabethlaan 11

8450 Bredene -  Belgium